Webiner - Workflow Foundation 4.0 - Introduction [Beta 2]

Merhaba Arkadaşlar,

.Net Framework 3.0 sürümü ile birlikte gelen köklü yeniliklere baktığımızda Windows Presentation Foundation(WPF), Windows Communication Foundation(WCF) ve Workflow Foundation(WF) alt yapı modellerinin ön plana çıktıklarını görmekteyiz. Servis bazlı çözümlere yeni bir yaklaşım getiren WCF, kod akışlarının görsel olarak geliştirilebilmesini sağlayan WF ve windows programlamaya tamamen farklı bir görsellik kazandıran XAML bazlı WPF.

.Net Framework 3.5 versiyonu yayınlandığında ise özellikle, WCF ve WF modellerinin bir birleriyle biraz daha haşır neşir olduklarını, içerisinde insan faktörü bulunan uzun süreli iş akışlarının geliştirilmesinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini, iş akışı bazlı servislerin daha kolay yazılabildiğini gördük.

Gün geldi çok doğal olarak .Net Framework 4.0' ın ayak sesleri duyulmaya başlandı.(Hatta 2008 yılının yaz aylarında yapılan Microsoft PDC' de duymaya başladık) Bir kaç aya kadar Release sürümünün de çıkması beklenen .Net Framework 4.0 içerisinde gerek WCF gerek WF tarafında önemli yenilikler olduğunu görmekteyiz.

İşte bu Webinerimizde Workflow Foundation 4.0 modelini incelemeye ve öne çıkan yenilikleri değerlendirmeye çalıştık. Önceki sürümde yer alan zorlukların anlatımı ile başlanan webinerimizde, kısaca Workflow Foundation 4.0 ile gelen önemli yenilikler irdelenip basit bir örnek geliştirilmekte. 

NedirTV?com araclılığıyla gerçekleştirilen ve 20.Ocak.2010 Çarşmaba günü saat 21:00 ile 22:00 arasında başlayacak olan webinere kayıt olmak için http://msevents.microsoft.com/CUI/WebCastEventDetails.aspx?EventID=1032439662&EventCategory=4&culture=tr-TR&CountryCode=TR adresini kullanabilirsiniz.

Keyifli seyirler dilerim.

Yorum ekle

Loading