Screencast - Workflow Foundation 4.0 Switch Aktivite Bileşeni [RC]

Merhaba Arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere bir süre önce .Net Framework 4.0 RC sürümü yayınlandı. Bu da RTM ve Release sürüme çok yaklaştığımızı göstermekte. RC(Release Candidate) sürümünün önceki Beta sürümlerine göre daha tutarlı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yine de bu görsel dersimizde anlatacaklarımız ile ilişkili olarak Bug Fix' ler veya farklı güncelleştirmeler söz konusu olacaktır. Peki ya biz bu görsel dersimizde neyi ele almaktayız? Wink

Workflow Foundation 4.0 içerisinde yer alan Built-In Activity bileşenleri arasında bir programlama dilinin temel özelliklerinin de çoğu yer almakta aslında. Söz gelimi ForEach<T>, While, If, DoWhile, Assign, InvokeMethod, WriteLine ve benzerleri gibi aktiviteler göz önüne alındığında, değişken ataması, metod çağırılması, döngü kurulması veya koşullu kontrollerin yapılması son derece kolay. Bu anlamda, WF 4.0 içerisinde yer alan aktivite bileşenlerinden bir tanesi de Switch. C# dilinden aşina olduğumuz bu koşul ifadesinin mantığını, Workflow tiplerinde de kullanabilmekteyiz. NedirTv? katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz bu görsel dersimizde Switch aktivite bileşeninin özel .Net tipleri için nasıl değerlendirilebileceğini incelemeye çalışmaktayız. Hepinize keyifli seyirler dilerim.

[Görsel derste yer alan örneğimiz Visual Studio 2010 Ultimate Beta 2 sürümünde geliştirilmiş ve test edilmiştir.]

Dosya Boyutu : 24.5 Mb

Süre : 13:43

İzlemek veya Download etmek için

UsingSwitch.rar (57,95 kb)

Yorumlar (2) -

  • AppFabric ile ilgili görsel dersiniz veya makaleniz var mı? Var ise paylaşabilir misiniz?
  • Merhabalar,

    Bu sabah bende AppFabric Beta 2 sürümünü indirim yüklemiştim bilgisayarıma ve az önce IIS üzerinden bir inceleme yaptım Smile Sanırım bu hafta içerisinde bu konu ile ilişkili bir görsel ders hazırlıyor olacağım. Devamıda geliyor olacak.

Yorum ekle

Loading