Microsoft Teknoloji Günleri Akşam Sınıfında Buluşalım

 
 

Tarih
25 Mayıs 2010 Salı

Saat
19.00 - 21.30

Yer
Microsoft İstanbul Ofisi

Eğitmen:
Burak Selim Şenyurt
Microsoft MVP

 

 

Microsoft Teknoloji Günleri -
Akşam Sınıfı


Her ay düzenli olarak gerçekleştireceğimiz ve bir seri olarak birbirini takip edecek sınıf etkinliklerimizle 9 ay boyunca siz yazılım geliştiren ve tasarım yapan iş ortaklarımızla birlikte olacağız.

Aşağıda detaylarını paylaştığımız ve sizler için hayli faydalı olacağına inandığımız Microsoft Teknoloji Günleri Akşam Sınıfı Etkinliğimize kaydınızı hemen yaptırabilirsiniz.
 

Ders İçerikleri:

1. 25.Mayıs.2010/Salı: C# 4.0 ile Gelen Yenilikler : (2 Saat) Bu eğitimde C# programlama dilinin 4.0 versiyonu ile birlikte gelen yenilikleri tanıtmaya çalışılmakta ve özellikle, Dynamic diller ile Office API vb yapılar ile olan etkileşim üzerine örnekler geliştirilmektedir. Eğitimde temel olarak dynamic keyword, optional and named parameters, PIA, Co-Contra Variance Generics konularına değinilmektedir.

2. 22.Haziran.2010/Salı: .Net 4.0 ile Paralel Programlama : ( 2 Saat ) Uzun süredir ev bilgisayarlarımız dahil en az iki çekirdekli sistemler üzerinde çalışabiliyoruz. Son zamanlarda 8 çekirdeğe kadar çıkabilen yeni nesil işlemciler üzerinde paralel programlama yeteneklerini sonuna kadar kullanıp daha performanslı, hızlı, verimli ve ölçeklenebilir uygulamalar geliştirmeye ne dersiniz? İşte tam size göre bir eğitim. Bu eğitim ile .Net 4.0 kütüphanelerini kullanarak kolay bir şekilde nasıl paralel programlama yapabileceğinizi göreceksiniz.

3. 20.Temmuz.2010/Salı: WCF ile Servis Yaklaşımı : (2 Saat) .Net 3.0 ile birlikte duyurulan ve tek bir servis geliştirme metodolojisi sunarak daha önceki dağıtık mimari geliştirme tiplerini (Xml Web Services, .Net Remoting, MSMQ vb...) bir çatı altında birleştiren Windows Communication Foundation konulu eğitimdir. Eğitimde özellikle .Net 4.0 ile birlikte gelen yeniliklere de değinilmekte olup asıl amaç WCF ile uygulama geliştirme şekillerinden bir kaçını göstermek ve tanıtmaktır.

4. 20.Ağustos.2010/Cuma: WCF Eco System : (3 Saat ) WCF alt yapısı üzerine kurulu olan WCF Eco System içerisinde Data Services, Workflow Services, RIA Services, WebHttp Services ve Core Services tipleri yer almaktadır. Bu eğitimde Data Services, Workflow Services, RIA Services ve WebHttp Services konulu örnekler geliştirilmekte olup, söz konusu alt yapı ile değerlendirilebilecek hazır servis modelleri irdelenmektedir.

5. 20.Eylül.2010/Pazartesi: Windows Server AppFabric : (2 Saat) Bu eğitimde WCF ve Workflow servis örneklerinin izlenmesi, sorunların teşhis edilmesi, örneklerin yaşam döngülerinin takibi, konfigurasyon ayarlarının belirlenmesi ve pek çok yönetimsel konuda geliştiriciler ile IT yöneticilerinin daha kolay anlaşabilmelerini de sağlayan Dublin kod adlı Windows Server AppFabric ürün ailesi incelenmektedir. Özellikle IIS üzerine gelen eklentiler ile söz konusu yönetsel işlemlerin nasıl yapılabildiği derinlemesine incelenmektedir.

6. 20.Ekim.2010/Çarşamba: Worfklow Foundation 4.0 : (3 Saat) WF 4.0 beraberinde pek çok köklü yenilik ile gelmektedir. Geliştirilen Base Activity Library, paralel programlama desteği, veri akışı için gelen Argument, Variable gibi kavramlar ve daha pek çoğunun ele alındığı eğitimde basit örnekler ile WF modelin tanıtılmaya çalışılmaktadır.

7. 23.Kasım.2010/Salı: Asp.Net 4.0 : (3 Saat) Web Programlama’ nın .Net 4.0 ile birlikte gelen yeni yüzünü görmeye hazır mısınız? Pek çok yeni özellik ile birlikte gelen Asp.Net 4.0’ ın anlatıldığı bu eğitimde, temelden orta seviyeye kadar basit bir web uygulaması tasarlanmakta ve konunun daha iyi kavranabilmesi amaçlanmaktadır.

8. 20.Aralık.2010/Pazartesi: Visual Basic 2010 : ( 2 Saat) Bu eğitimde Visual Basic 2010 programlama dili ile birlikte gelen pek çok yeni özellik üzerinde durulmakta ve geliştirilen örnekler ile bu kavramlar pekiştirilmeye çalışılmaktadır. Bu noktada AutoImplemented Properties, Collection Initializers, Implicit Line Continuation, Mutlipe Lambda Expressions, Dynamic keyword, Type Equivalance Support gibi konular üzerinde durulmaktadır.

9. 20.Ocak.2011/Perşembe: WPF 4.0 ile Windows Programlama : (3 Saat) .Net 3.0 ile birlikte duyurulan Windows Presentation Foundation modeli ile zengin kullanıcı deneyimine sahip windows uygulamaları tasarlanabilmektedir. Özellikle Windows 7 üzerinde en iyi kullanıcı deneyimini sunan WPF 4.0 ile birlikte gelen yenilikleri öğrenmeye ne dersiniz?
 

Microsoft E-Bültenlerine Kayıt Olun | Kaydınızı Silin | Profilinizi Güncelleyin
© 2010 Microsoft Corporation
Kullanım Koşulları | Ticari Markalar | Gizlilik

 
 

 

Yorumlar (12) -

  • bu etkinlik ücretlimidir bununla ilgili bi bilgi rica edebilirmiyim ?
  • Etkinlik içerisindeki tüm eğitimler ücretsizdir.
  • nur
    Online kayıtta şirket bilgileri de isteniyor? Ben çalışmıyorum, öğrenciyim.
    Öğrenci olarak dinlemeye gelebilir miyim?
  • Merhabalar,

    Daha önceki Ankara eğitiminde bir sorun olmamıştı. Ama yine de teyit etmek için Microsoft tarafındaki yetkili perosnele danışacağım gün içerisinde.
  • Herhangibir sorun olmayacağını ilettiler Arkadaşlar. Şirket kaydı olması şart değilmiş.
  • nur
    tamam, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim
  • Hocam böyle etkinlikleri çevre illerde olduğumuz için kaçırıyoruz.. Hafta sonları olsa en azından bizimde katılma şansımız olur..
  • Şu anki programımız ne yazık ki sadece hafta içini kapsıyor. İlerleyen zamanlarda belki yapılabilir hafta sonu. Ancak çevre illerdeki taleplere bağlı. Daha önceden yapılan benzer Workshop tadındaki etkinliklerde katılımcı sayısının çok az olduğundan yakınmıştım genellikle. Ama yine de planlamaya çalışırım.
  • etkinliklere kayıt yaptırmamız gerekiyormu ? sayfadaki kayıt linkinden kayıt yaptıramıyorum.
  • @Arif Kayıt linkleri etkinliklerden bir kaç gün önce çıkan duyurularda etkinleştiriliyor. Katılımcı sayısı sınırlı olduğundan da belirli süre aktif kalıyor. Etkinlik takviminde belirtilen tarihlerden bir kaç gün öncesinde gerekli duyurular yapılmakta. Bu duyurulardaki linkleri kullanabilirsiniz.
  • Etkinliklerin webineri olması mümkün görünüyormu acaba?
  • Hiç merak etmeyin. Etkinliklerin Webiner olarak gerçekleştirilmesi için NedirTv?com bünyesinde çalışmalarımız olacak.

Yorum ekle

Loading