Microsoft Teknoloji Günleri Akşam Sınıfı Gün 4 - WCF Eco System

BizSpark

 
 

GelisimAtolyesi

Tarih 
14 Eylül 2010 Salı - WCF Eco System

Saat
19.00 - 21.30

Yer
Microsoft İstanbul Ofisi

Eğitmen:
Burak Selim Şenyurt
Microsoft MVP

 

HemenKayit 

Tarih 
20 Eylül 2010 Pazartesi - Windows Server AppFabric

Saat
19.00 - 21.30

Yer
Microsoft İstanbul Ofisi

Eğitmen:
Burak Selim Şenyurt
Microsoft MVP

 

HemenKayit

 

Microsoft Teknoloji Günleri -
Akşam Sınıfı


Her ay düzenli olarak gerçekleştireceğimiz ve bir seri olarak birbirini takip edecek sınıf etkinliklerimizle 9 ay boyunca siz yazılım geliştiren ve tasarım yapan iş ortaklarımızla birlikte olacağız.

Aşağıda detaylarını paylaştığımız ve sizler için hayli faydalı olacağına inandığımız Microsoft Teknoloji Günleri Akşam Sınıfı Etkinliğimize kaydınızı hemen yaptırabilirsiniz.

*Daha önce 20 Ağustos'ta gerçekleşeceğini duyurduğumuz IV. oturumumuz 14 Eylül 2010 Salı gününe ertelenmiştir. 

Ders İçerikleri:

1. 25.Mayıs.2010/Salı: C# 4.0 ile Gelen Yenilikler : (2 Saat) Bu eğitimde C# programlama dilinin 4.0 versiyonu ile birlikte gelen yenilikleri tanıtmaya çalışılmakta ve özellikle, Dynamic diller ile Office API vb yapılar ile olan etkileşim üzerine örnekler geliştirilmektedir. Eğitimde temel olarak dynamic keyword, optional and named parameters, PIA, Co-Contra Variance Generics konularına değinilmektedir.

2. 22.Haziran.2010/Salı: .Net 4.0 ile Paralel Programlama : ( 2 Saat ) Uzun süredir ev bilgisayarlarımız dahil en az iki çekirdekli sistemler üzerinde çalışabiliyoruz. Son zamanlarda 8 çekirdeğe kadar çıkabilen yeni nesil işlemciler üzerinde paralel programlama yeteneklerini sonuna kadar kullanıp daha performanslı, hızlı, verimli ve ölçeklenebilir uygulamalar geliştirmeye ne dersiniz? İşte tam size göre bir eğitim. Bu eğitim ile .Net 4.0 kütüphanelerini kullanarak kolay bir şekilde nasıl paralel programlama yapabileceğinizi göreceksiniz.

3) 20 Temmuz 2010 Salı: WCF ile Servis Yaklaşımı: (2 Saat) .Net 3.0 ile birlikte duyurulan ve tek bir servis geliştirme metodolojisi sunarak daha önceki dağıtık mimari geliştirme tiplerini (Xml Web Services, .Net Remoting, MSMQ vb...) bir çatı altında birleştiren Windows Communication Foundation konulu eğitimdir. Eğitimde özellikle .Net 4.0 ile birlikte gelen yeniliklere de değinilmekte olup asıl amaç WCF ile uygulama geliştirme şekillerinden bir kaçını göstermek ve tanıtmaktır.

4) 14 Eylül 2010 Salı: WCF Eco System: (3 Saat) WCF alt yapısı üzerine kurulu olan WCF Eco System içerisinde Data Services, Workflow Services, RIA Services, WebHttp Services ve Core Services tipleri yer almaktadır. Bu eğitimde Data Services, Workflow Services, RIA Services ve WebHttp Services konulu örneklergeliştiriecek ve söz konusu alt yapı ile değerlendirilebilecek hazır servis modelleri irdelenecektir.

5) 20 Eylül 2010 Pazartesi: Windows Server AppFabric: (2 Saat) Bu eğitimde WCF ve Workflow servis örneklerinin izlenmesi, sorunların teşhis edilmesi, örneklerin yaşam döngülerinin takibi, yapılandırma ayarlarının belirlenmesi gibi birçok yönetimsel konuda geliştiriciler ile BT yöneticilerinin daha kolay anlaşabilmelerini de sağlayan Dublin kod adlı Windows Server AppFabric ürün ailesi incelenecektir. Özellikle IIS üzerine gelen eklentiler ile söz konusu yönetsel işlemlerin nasıl yapılabildiği hakkında ayrıntılı bilgiyi bu oturumda bulabileceksiniz.

6. 20.Ekim.2010/Çarşamba: Worfklow Foundation 4.0 : (3 Saat) WF 4.0 beraberinde pek çok köklü yenilik ile gelmektedir. Geliştirilen Base Activity Library, paralel programlama desteği, veri akışı için gelen Argument, Variable gibi kavramlar ve daha pek çoğunun ele alındığı eğitimde basit örnekler ile WF modelin tanıtılmaya çalışılmaktadır.

7. 23.Kasım.2010/Salı: Asp.Net 4.0 : (3 Saat) Web Programlama’ nın .Net 4.0 ile birlikte gelen yeni yüzünü görmeye hazır mısınız? Pek çok yeni özellik ile birlikte gelen Asp.Net 4.0’ ın anlatıldığı bu eğitimde, temelden orta seviyeye kadar basit bir web uygulaması tasarlanmakta ve konunun daha iyi kavranabilmesi amaçlanmaktadır.

8. 20.Aralık.2010/Pazartesi: Visual Basic 2010 : ( 2 Saat) Bu eğitimde Visual Basic 2010 programlama dili ile birlikte gelen pek çok yeni özellik üzerinde durulmakta ve geliştirilen örnekler ile bu kavramlar pekiştirilmeye çalışılmaktadır. Bu noktada AutoImplemented Properties, Collection Initializers, Implicit Line Continuation, Mutlipe Lambda Expressions, Dynamic keyword, Type Equivalance Support gibi konular üzerinde durulmaktadır.

9. 20.Ocak.2011/Perşembe: WPF 4.0 ile Windows Programlama : (3 Saat) .Net 3.0 ile birlikte duyurulan Windows Presentation Foundation modeli ile zengin kullanıcı deneyimine sahip windows uygulamaları tasarlanabilmektedir. Özellikle Windows 7 üzerinde en iyi kullanıcı deneyimini sunan WPF 4.0 ile birlikte gelen yenilikleri öğrenmeye ne dersiniz?

Microsoft E-Bültenlerine Kayıt Olun | Kaydınızı Silin | Profilinizi Güncelleyin
© 2010 Microsoft Corporation
Kullanım Koşulları | Ticari Markalar | Gizlilik

Microsoft

 
Alt

Yorumlar (2) -

  • 14 Eylül 2010 Salı: WCF Eco System ' e kayıt gerçekleşmiyor mu yoksa ben mi beceremedim. 20 sinde kine atıyor kaydi..
  • @İbrahim Sorunu Microsoft tarafına ilettim. En kısa sürede düzelteceklerdir.

Yorum ekle

Loading