Microsoft Teknoloji Günleri Akşam Sınıfı – WCF Eco System Eğitimi Tamamlandı

WCFEcoSystemEgitimMerhaba Arkadaşlar,

Ramazan ayı dolayısıyla ertelediğimiz WCF Eco System eğitimimizi geçtiğimiz salı günü(14.Eylül.2010) başarılı bir şekilde tamamladık. Öncelikli olarak eğitime katılan bütün arkadaşlarımıza, Microsoft tarafında yardımlarını esirgemeyen Buket Şerefli ve MVP liderimiz Baransel Doğan’ a, ayrıca seminer boyunca görüntü alan Mustafa Demirhan ile fotoğraf işlerini üstelenen Tuba Çebi arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum.

Eğitimimizde WCF Eco System’ in önemli parçalarından olan Data Services, WebHttp Services ve RIA Services konularına değinmeye çalıştık. Kısa bir konsept girişten sonra, konu ile ilişkili örnek demolar geliştirdik. Söz konusu örneklere ait Solution dosyasını aşağıda bulabilirsiniz.

Bildiğiniz üzere eğitimlerimize katılamayan arkadaşlarımız için video kayıtlarını almaya çalışıyoruz. Bu seferki etkinliğimizde akıllılık edip(Nihayet Laughing ) ekran görüntüsünü de aldık. Camtasia Studio programı ile aldığımız görüntüleri Render etme işlemi ise ertesi gün tamamlandı. Şu anda NedirTv?com sitemize upload edilmeyi bekleyen 250 Mb’ lık bir eğitim videomuz var. Tabi bunu bir anda Upload etme şansımız malesef yok. O yüzden parçalara bölüp atacağız. Sözün özü, eğitim videosunun sitemize eklenmesi biraz zaman alacak gibi görünüyor Undecided Ancak Pazartesi günü(20.Eylül.2010) yapacağımız Windows Server AppFabric eğitimine gelen arkadaşlarımızdan isteyenlere ilgili videoyu hemen kopyalama yöntemi ile vereceğimi de buradan belirtmek isterim. Tekrardan görüşünceye dek hepinize mutlu günler dilerim.

Sunumu buradan indirebilrsiniz

Solution dosyasına buradan ulaşabilirsiniz

Yorumlar (6) -

  • Güzel bir etkinlik olduğuna eminim fakat bence camtasia ile ekran görüntüsü yerine kamera görüntüsü daha verimli olabilirdi. Etkinliği oradaymış gibi izlemek daha motive edici oluyor önceki kamera çekimleri bana göre gayet yeterliydi bilmiyorum bana katılan olur mu. Maalesef etkinliklere gelme imkanım yok bu şekilde avunuyorumSmile
  • Camtasia dışında bahsetmiş olduğunuz gibi kamera görüntüsü de aldık. Mustafa Demirhan arkadaşımız sağolsun her etkinlikte bu işi üstleniyor. Kendisi video görüntüsü geçtiğimi hafta içi render etmişti fakat o da bildiğim kadarı ile 500 mb' a yakın. Yani şu anda en büyük problemimiz bu büyük dosyaları NedirTv?com' un sunucuların aktarmak Frown
  • En başından beri eksiksiz katılıyorum, etkinlikler harika devam ediyor, yarınki AppFabric etkinliğini iple çekiyorum. Şirket çalışanlarından toplayabildiğimi toplayıp geleceğim bu sefer.
  • Siz dahil katılan tüm arkadaşlarıma hem zaman ayırdıkları hem de gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum.
  • hocam 2 saatlik seminerlere eğitim demesek olmazmı ? böte mezunu olarak her seminere eğitim denmesinden rahatsızım
  • Aslında ilk başta eğitim deme konusunda biraz tereddüt yaşadık. Nitekim Lab ortamı da olmadığı için eğitim olmadığının hepimiz farkındayız. Ancak isimler önceden duyurulduğu için ne yazık ki değiştirme fırsatımız olmadı. BÖTE eğitim kurallarına ters bir iş olduğunun farkındayız ne yazık ki Frown Her ne kadar sürçü lisan ediyorsak affola demekten başka bir çaremiz yok.

Yorum ekle

Loading