Finans Sektöründe Nasıl Verimli Yazılımcı Olunur - Sunum ve Video

Merhaba Arkadaşlar,

Mezun olduğum Yıldız Teknik Üniversitesi' ne bağlı Kalite ve Verimlilik kulübü tarafından düzenlenen Finans ve Yazılım günleri için hazırladığım sunumu Slideshare üzerinden indirebilir, inceleyebilirsiniz. Eğer sunumu indirirseniz not kısmında yazan bilgilerden de faydalanabilirsiniz.

Sunumda, Junior(İşe yeni başlayan geliştiriciden) seviyeden Consultant(Danışman) pozisyonuna uzanan süreçteki izlenimler ela alınmaktadır. Bu izlenimler elde edilirken, yaşanan tecrübeler ve çevresel gözlemler göz önünde bulundurulmuştur. Teknik detaydan ziyade insan psikolojisi üzerine yoğunlaşılmış daha verimli olunması için gerekebilecek temel nitelikler sadece öneri olarak sunulmuştur. İki ana kısımdan oluşan sunumun birinci bölümünde, yazılımcıların temel karakteristik özellikleri ve çevresi tanımlanır. İkinci bölümde ise verimliliği arttırmak üzerine bazı ipuçlarına yer verilir.

Anlatılanların hiçbirisi kanun hükmünde kararname değildir. Sadece yol göstermesi açısından derlenmiş tespitler bütünüdür.

 
Bu arada etkinlik basında da yer buldu. İşte bazı başlıklar.
 
 
 
 
 
Yararlı olmasını ümit eder hepinize mutlu günler dilerim.

Yorumlar (2) -

  • Bu sunumu yerinde , sizden dinlemek isterdim açıkçası.:/
    • Hocam az önceki bir yorumda belirttiğim üzere ilk fırsatta görüşelimde bu konular üzerinden güzel bir beyin fırtınası yapalım ;)

Yorum ekle

Loading