Tek Fotoluk İpucu 118 - Fluent Command Line Parser ile Hello World

Merhaba Arkadaşlar,

Nesne Yönelimli Programlama Dillerinin(Object Oriented Programming Languages) kullanıcılarını büyülediği pek çok nokta var. Örneğin Fluent API' ler bunlardan sadece birisi ve getirdiği güzellikleri pek çok bağımsız üründe de görebiliyoruz(Bu arada Fluent API geliştirilmesi ile ilgili olarak şu eski anlatıma bakabilirsiniz)

Şahsen bu yaklaşımı kullanan NuGet paketleri gördüğümüde hayranlık duymuyor değilim. İşte onlardan birisi, Fluent Command Line Parser(NuGet detayına buradan bakabilirsiniz) Ne kadar sık komut satırından çalışan uygulama yazıyorsunuz bilemiyorum. Eğer yazıyorsanız mutlaka komut satırı parametrelerine başvuruyorsunuzdur. Peki bu parametreleri gayet sık bir şekilde almak ve uygulama akışına katmak istemez misiniz? İşte size örnek bir kullanım şekli.

Lütfen örneğin saçmalığına aldırmayın. Bunun yerine metod zincirine odaklanın ve hatta bu tip bir API' yi nasıl yazabileceğinizi düşünün. Hatta sadece düşünmeyin, yazmaya çalışın.

Bir başka ipucunda görüşmek dileğiyle.

Yorumlar (1) -

  • Merhaba Hocam, ufuk açan yazılarınızı yakından takip ediyorum. Ben burada fluent api yi neden command line da kullanma ihtiyacı duyduğumuz anlamadım. Günlük yapılan işlerinizde böyle ihtiyaçlarınız oluyor mu? Amaç powershell tarzında kullanmak mı? Ya da hiç arayüz açmadan komut satırından dosya kopyalama, yedek alma gibi işlemleri hızlıca yapabilirim şeklinde düşündüğünüz için mi?

Yorum ekle

Loading