Tek Fotoluk İpucu 119 - En Keyifli Validation

Merhaba Arkadaşlar,

Hani şu NuGet paketlerine bakıyoruz ya bir süredir. Hatta bazılarını alıp basit Hello World uygulamalarını geliştiriyoruz. Aslında nasıl kullanıldıklarını öğrenmenin dışında GitHub gibi Repository' ler üzerinde tutulan kodlarına bakamamızda da büyük yarar var biliyor musunuz? Çünkü çoğu, nesne yönelimli programlamanın temel dinamiklerini içeriyor ve hatta yazılım prensipleri ile tasarım kalıplarını başarılı bir şekilde uyguluyor.

İşte yine öyle bir paket var elimizde. JeremySkinner imzalı Fluent ValidationFluent API prensiplerini göre yazılmış başarılı bir doğrulama kütüphanesi. İçerisinde doğrulama adına yok yok diyebiliriz. Söz gelimi Player isimli bir sınıfın alanları için gerekli doğrulama kriterlerini, aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere çok şık bir şekilde uygulayabiliyorsunuz.

Size düşen ise bu paketi gerekli gördüğünüz yerlerde kullanmak dışında, birde kaynak kodlarına bakmak olmalı. Hatta bakmadan önce siz bu tip bir Fluent API yazmak isteseniz nasıl hareket ederdiniz bir düşünün derim.

Bir başka ipucunda görüşmek üzere.

Yorumlar (3) -

  • Çok faydalı bir validation kontrol yöntemi , elinize sağlık ve tabiki .net  ekibinin Laughing (onları unutmamak lazım)

Yorum ekle

Loading