Workflow Foundation Öğreniyorum Başladı - Ders 0 - Hello World

Merhaba Arkadaşlar,

Bundan bir kaç yıl(tam olarak 16 Mart 2004) önce Java programlama dilini öğrenmeye çalışırken, bunu bir yazı dizisi ile eş zamanlı hale getirmeye çalışmış ve editörlüğünü yaptığım C#Nedir? topluluğunda yayınlamaya başlamıştım. "Java ile 24 Kahve Molası" isimli bu seride yer alan her makalede, başımdan geçenleri anlatıyor ve tecrübelerimi paylaşıyordum.

Artık buna benzer bir seriye daha başlamanın zamanı geldi. Bu kez, NedirTv?com sponsorluğunda ve kurucusu Uğur Umutluoğlu' nun (MVP - Asp.Net) desteğinde, kısa görsel derslerden oluşan yeni bir seri ile karşınızdayız. İlk serimizin adı "Workflow Foundation 4.0 Öğreniyorum". Bu da şu anlama geliyor. Başka serilerde olacak Wink

Workflow Foundation Öğreniyorum isimli serideki amacımız, Workflow Foundation konusunu başlangıç seviyesinden, orta seviyeye kadar incelemek ve öğrenmek. Bu amaçla, haftada bir yayınlanacak görsel derslerimiz ile hedefe ulaşmaya çalışıyor olacağız. Hedefimiz 24 derse ulaşabilmek ancak en az 18 dersin olacağını şimdiden ifade edebilirim. Tabi ki ilk bölüm çok basit bir Hello World uygulamasını içeriyor olacak. Ancak ilerleyen zamanlarda daha da derinlere inmeye başlıyor olacağız(İçeriğimizde çok sıkı konuların yer aldığını şimdiden ifade etmek isterim). Workflow Foundation tarafında uygulama geliştirmeye başlamak isteyenler için faydalı bir çalışma olacağını ümit ediyorum.

Elbette çekimler sırasında dilimizin sürçtüğü noktalar olabilir. Her ne kadar sürçü lisan ettiysek affola diyerek sizleri ilk görsel dersimizle baş başa bırakıyorum.

Ders 0 - Hello World

Süre : 09:55

Dosya Boyutu : 12.1 Mb

Örnek Lesson0.rar (34,74 kb)

Yorumlar (14) -

  • Hocam yeni imajınız cool olmuş Smile Tekrar webcastlere ağarlık vermeniz iyi bir haber bizim için. Bu ve diğer castler için şimdiden ellerinize sağlık.
  • Teşekkürler arkadaşlar. Başka serilerde olacak kısmetse Smile Sürpriz olsun onlarda...
  • 2004 deki "Java ile 24 kave molasi" serisini bende okumustum. Seri seklinde giden makaleler kanimca daha yararli oluyor ve takibi kolay oluyor.

    Su anda WF (v3.5) aktif kullanan biri olarak makaleleri sabirsizlikla bekliyorum.

    Simdiden eline saglik hocam.
  • @Tolga Yaramış : Umarım bu görsel dersler Java 24 ile Kahve Molasındaki makaleler kadar etkili ve yararlı olur. Hatta daha etkili olur diye ümit ediyorum.
  • Paylaşımlarınız için çok teşekkürler Burak Hocam Smile İyi çalışmlar...
  • Burak hocam selamlar,

    Çok faydalı olacağına inandığım bir konuda yazı dizisine başlamışsınız. Diğer dersleri sabırsızlıkla bekliyorum.

    Kolaylıklar
  • Üstat, 1 hafta uzun bir süre değil mi? Hani biraz daha kısa periyodlarda olsa  Smile
    Ellerinize sağlık.
  • @Tansu Özmen : Evet çok haklısınız. Lakin iş yoğunluğundan vakit ayırmak zor olabiliyor bu çalışmaya. Biraz da heyecan katmak lazım işe değil mi? ;)

    İlk bölüm oldukça kolaydı. İkinci bölüm biraz daha zor. Ama 3ncü bölümden sonra işler biraz daha ağırlaşmaya başlayacak ve bu durumda 1 haftalık zaman dilimi, sizlerin çalışması için ideal bir süre olacak.
  • Görsel Derse ulaşamıyorum linkte bir sorun olabilir mi
  • @Cumhur Şu anda NedirTv?com sitesi komple değiştiriliyor. Yeni geçiş sırasında sanıyorum ki video adresleri sonundaki aspx uzantıları kaldırılmış durumda. Bununla ilişkili olarak NedirTv?com ekibindeki arkadaşlarımla temas halindeyim. Sanıyorum ki en kısa sürede düzeltilecektir. İlginiz için teşekkürler.
    • Burak hocam , görsel derslere erişemiyoruz. Dersleri sanırım Nedir.Tv 'ye de koymamışlar maalesef. Tekrardan paylaşabilir misiniz. Şimdiden çok teşekkürler.

Yorum ekle

Loading