Nedirtv?com Yazılım Teknolojileri Seminerleri

Merhaba Arkadaşlar,

18 Ekim Cumartesi günü İstanbul Şehir Üniversitesinde, Nedirtv?com topluluğumuzun bir etkinliği olacak. Bu yıl ikinci kez bir araya gelerek topluluk olarak da kişisel bir rekora imza atmış olabiliriz. Malum iş yoğunluğumuzdan, Türkiye' de ki yazılım topluluklarının son yıllarda yakanlandığı "Durağanlık Hastalığından" olsa gerek pek sık gerçekleştirebildiğimiz bir durum değil.

Etkinliğe kayıt olmak için şu adresi kullanabilirsiniz.(Kayıt formu 1 Ekim saat 12:00 da etkinleşecek)

Bu etkinliğimizde de sizelere faydalı olacağını düşündüğümüz konularımız var. Hatta sponsorlarımız bile var. (Portya, Kariyer Mimarı, Microsoft Türkiye ve Dikeyeksen Yayıncılık)

  • Karşılıksız Dünya Düzeni isimli kitabın yazarı ve Portya Bilişim Hizmetlerinin kurucusu sevgili Nezih Tınas canlı canlı bir "Ön Analiz Toplantısı" yapacak önreğin. Esprili ve enerjik anlatımı ile bizleri bu toplantıların gizemli dünyasına çekecek ve tavşan deliğinin ne kadar derinde olduğunu gösterecek.
  • Son yıllarda özellikle üzerinde durulan, Thoughtworks radarlarına yakalanan, Martin Fowler tarafından sıklıkla kaleme alınan önemli konulardan birisi de Mikro Servis mimarisi. Yaz döneminde Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışına katılarak beni kendisine bir kere daha hayran bırakan sevgili Arda Çetinkaya bu oturumda bizlerle yer alacak. Benim de bir süredir üzeriden araştırmala yaptığım bir konu. Keyifle dinleyeceğiz.
  • Fonksiyonel paradigma konusu ile Muhammed Cuma Tahiroğlu' da sahnede alacak. Bizlere her zamanki gibi aynen bloğundaki yazılarına benzer farklı bakış açıları sunacak ve programlamanın farklı dünyalarının kapılarını gösterecek.
  • Ercan Bozkurt hocamız yine ilgi çekici bir konu ile bizlerle olacak. Sanal Gerçeklik...Bakalım bize ne gibi sürprizler hazırlamış. Daha önceden Kinect ile yaptığı etkileşimli sunumları düşününce bizi sanal bir dünyaya götürmesini beklemek en doğal hakkımız olsa gerek.
  • Ben de bu etkinlikte kurumsal uygulamalar hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. Gerçi bir Martin Fowler kadar doyurucu olamam ama en azından sektördeki izlenimlerimi aktarabileceğimi düşünüyorum. Hatta bir iki madde katkım bile olabilir.

Bu etkinlik de her zaman ki gibi Uğur Umutluoğlu hocamızın katkıları ile gerçekleşmiş durumda. Banner' lardan afişe, Üniversite ile iletişime geçilip salonun ayarlanmasından konuşmacıların kooridnasyonuna kadar pek çok konuda yardımlarını esirgemedi. Etkinliğin görünmeyen kahramanı. Keşke bir oturumla da kendisi katılsaydı ne de iyi olurdu. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.

Heyecanla hazırlandığımız bu etkinliğimize ilgilenen herkesi bekliyoruz. 300 kişilik bir seminer salonumuz var. Doldurabilir miyiz bilemiyorum ama dolup taşarsa da itiraz etmeyiz. Uğur hocamızın dediğine göre büyük bir aksilik olmazsa kahve, çay, kurabiye gibi servisler de olacak.

Görüşmek dileğiyle.

Yorumlar (2) -

  • Harika bir haber Görkem Hocam ;) Katılımın için teşekkürler. Orada bol bol konuşuruz.

Yorum ekle

Loading