Microsoft Teknoloji Günleri Akşam Sınıfı – Gün 3 – WCF ile Servis Yaklaşımı Eğitimi Tamamlandı

Merhaba Arkadaşlar,

25 Mayıs 2010 Tarihinde C# 4.0 ile birlikte gelen yenilikleri anlatarak başladığımız Microsoft Teknoloji Günleri Akşam Sınıfının üçüncü gününü de kazasız belasız tamamladık. Öncelikli olarak tüm katılımcılarımızın ayağına sağlık.

IMG_3578

Eğitimin video kayıtlarının alınması noktasında yardımcı olan Mustafa Demirhan’a, kameranın kapasitesi dolunca yardıma koşarak kendi kamerası ile çekim yapan Microsoft Student Partner(MSP) adayı Burak Özkan’a, şu anda okumakta olduğunuz blog yazısındaki resimler gibi kaliteli, yüksek çözünürlüklü sayısız fotoğraf çekerek bizle paylaşan Tuba Çebi’ ye, Akşam Sınıfı fikrinin olgunlaşmasında en büyük yardımcım olan ve özellikle katılımcıları aşağıdaki resimde olduğu gibi hediyeler ile mutlu etmemizi sağlayan Buket Şerefli’ ye(Microsoft Türkiye İş Ortağı Yöneticisi) canı gönülden teşekkür etmek istiyorum.

IMG_3582

Buket Şerefli tarafından temin edilen hediyeler arasında bulunan Yeşil Vista Logolu Havlu’ sunu, kazanan değerli katılımcımıza hediye ederken.

IMG_3761

Microsoft Certified Partner logolu duvar saatlerinden birisini, kazanan değerli katılımcımıza hediye ederken.

Eğitimde çok güzel bir sürprizi de ben yaşadım. Imagine Cup Türkiye birincisi olan ve ülkemizi Polonya’ da düzenlenen finallerde başarılı bir şekilde temsil eden ekipten iki arkadaşımız da aramızdaydı.

IMG_3547

Imagine Cup Türkiye birincisi olan ekipten İbrahim Kıvanç(Imagine Cup 2010 Polonya Dünya Finalleri Ardından) ve  Yasemin Çelik, yarıştıkları BabyRC projesi hakkında kısaca bilgi verirken. (Ekibin bu akşamki eğitime katılamayan diğer üyeleri ise Burak Kanmaz ve Fatih Coşkun’ dur)

Eğitimimiz boyunca öncelikli olarak Service Oriented Architecture(SOA) kavramını kısaca tanımaya/anlamaya çalıştık. Sonrasında ise Microsoft’ un uzun süredir vizyonda olan SOA implemantasyonu WCF’ e(Windows Communication Foundation) giriş yaptık. WCF üzerinden uygulanabilen SOA desenelerini görüp, mimarisini ve çalışma zamanını kavradık. WCF’ in ABC’ sini de(AddressBindingContract) işin içerisine katmayı unutmadık elbette. Son olarak basit bir Hello World uygulaması geliştirip, WCF 4.0 ile birlikte gelen bazı yenilikleri(Discovery, Routing, Simplified Configurations) örnek demolar üzerinden anlamaya çalıştık.

Yaklaşık olarak 3 saatten fazla bir zamanımızı Microsoft İstanbul Ofisi Jupiter 1 salonunda geçirdik. Tabi akşam saati ve bir sonraki gününde mesai olması nedeniyle, özellikle uzakta oturan veya çok erken saatte işe giden arkadaşlarımızın bir kısmı mecburen erken çıkmak zorunda kaldılar. Ancak üzülmesinler nitekim bir şey kaçırmadılar. Tüm eğitimin video kaydını gerçekleştirdik. En kısa sürede render işlemini tamamlayıp Nedirtv?Com topluluğu üzerinden sizlerle paylaşıyor olacağım.

Bunlara ek olarak bir önceki eğitimimizde vaat ettiğimiz Pro .Net 4.0 Parallel Programming kitabını da, kazanan arkadaşımıza hediye ettik.

Bir sonraki eğitimimizin konusu WCF Eco System. 20 Ağustos 2010 Cuma günü yapılacak bu eğitimi kaçırmamanızı öneririm. Eğitimin duyurusu ve kayıt linki 15 Ağustos’ tan sonra duyuruluyor olacaktır.

Eğitimde Kullanılan Örnekler : TeknolojiGunleri_WCF.rar (304,80 kb)

Eğitime ait Powerpoint Sunumu : WCF 4.0 - Introduction - Microsoft.pptx (483,87 kb)

Yorumlar (4) -

  • Çok güzel bir Seminer oldu hocam. Bizde size teşekkür ederiz Smile Gelemeyenlerin üzüleceği bir seminer oldu bence..
  • Seminer çok akıcı geçti, bir çok şeyden bahsettiniz. Bir çok katılımcıyı aydınlattığınızı düşünüyorum, bundan sonra bütün akşam sınıflarında yerimi alacağım, erken gelmek lazım, zira yer bulunmuyor, talep inanılmazSmile

  • Merhabalar Burak hocam,
    Eğitim çok güzeldi. Ortama kattığınız pozitif enerji inanılmazdı. İnteraktif bir seminer oldu. Kaçıranlar üzülmeli. Hayat enerjinizin daim olmasını diliyorum.
  • Merhaba Burak hocam,

    Pozitif, enerjik bir atmosferle ve etkileyici güzel bir eğitimle bizleri buluşturduğunuz için bizler teşekkür ediyoruz.. Yüreğinize sağlık... ;)

    Full albüm burada arkadaşlar: www.facebook.com/album.php  Smile

Yorum ekle

Loading