Entity Framework ile Gerçek Hayat Örnekleri 2 Webineri

artcl_12_1Merhaba Arkadaşlar,

Hatırlayacağınız üzere bir önceki bölümümüzde, Entity Framework tabanlı Data-Centric çözümümüzü(Solution) geliştirmeye başlamış ve çok basit olarak çatıyı kurduktan sonra, iş katmanına(Business Layer) ait bir operasyonu örneklemiştik. Ardından bu operasyonu bir Unit Test metodu ile denemeye tabi tutarak Webinerimizi sonlandırmıştık.

Serimizin ikinci bölümünde ise projemizi kalan parçaları ile birlikte tamamlıyor ve servis tarafından istemcilere nasıl açabileceğimizi irdelemeye çalışıyoruz. İlk olarak Business Layer tarafında gerekli fonksiyonellikleri geliştirip her biri için ilgili Unit Test işlemlerini aştıktan sonra, WCF(Windows Communication Foundation) tarafında ilgili operasyonları tanımlıyoruz. Son olarakta servisimizi basit bir istemci(Console projesi kullandık) üzerinden deniyoruz.

Webinerimiz sonunda Camtasia ile gerçekleştirdiğimiz ekran kayıtları teknik bir arıza nedeniyle patladı Sad smile Ancak takipçilerimizden sevgili arkadaşım İsmail Burak Yücel Webineri kendi bilgisayarı üzerinde yine Camtasia ile başarılı bir şekilde kaydetmiş. Onun elindeki kayıtları kullanarak gerekli render işlemlerini yapabildim. Kendisine çok teşekkür ediyorum Smile İkinci Webinerimize her zamanki gibi Nedirtv?com üzerinden erişebilirsiniz.

Entity Framework ile Gerçek Hayat Örnekleri 2 (1 Saat, 85.6Mb )

Örnek Solution Dosyamız RealEF.rar (337,57 kb)

Yorum ekle

Loading