Entity Framework Gerçek Hayat Örnekleri Bölüm 1

artcl_12_1Merhaba Arkadaşlar,

12 aralık 2011 Pazartesi günü Nedirtv?com ve Zenith Bilişim sponsorluğunda gerçekleştirdiğimiz Entity Framework Gerçek Hayat Örnekleri Bölüm 1 isimli webinerimizi aşağıdaki adresten izleyebilir veya isterseniz bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

İlk bölümümüzde Entity Framework ve Surrogate Library projelerimizi oluşturup örnek bir iş fonksiyonelliğini diğer bir kütüphane içerisinde ele aldık ve buna ait basit bir Unit Test metodu geliştirdik.

İkinci webinerimizde görüşmek dileğiyle hepinize mutlu günler dilerim.

Entity Framework ile Gerçek Hayat Örnekleri Bölüm 1
{Süre : 56 Dakika 54 Saniye Boyut : 65.7 Mb}

Yorumlar (2) -

  • Merhaba hocam,
    Webinerde unit test hakkında kafama takılan bir soru oldu. Daha önceden unit test konusunu incelediğimde, test işlemini direk database sınıflarıyla yapılmadığını mock nesneler oluşturulup database bağlantısı olmayan sınıflar üzerinden testlerin yapıldığını görmüş hep ve bunun neden yapıldığını merak etmişimdir. Yani gerçek database sınıfları test edilmiyorsa çalıştıkları nasıl anlaşılacaktı... Sizce bu mockin işleminin amacı nedir? Gereksiz midir? Siz neden kullanmadınız?
  • Merhaba,
    Veritabanına doğrudan bağlanabiliyorduk örneğimizde. Bu sebepten dolayı testleri gerçekleştirirken ulaşamadığımız veya bağlantı sağlayamadığımız bir veritabanı vakası yoktu.
    Mock nesnelerini bildiğiniz üzere daha çok,teste dahil olan aktörlerden erişilemeyen(örneğin test ortamından bağlanılamayan bir servis veya veritabanı olabilir vb...)leri olması durumunda, senaryonun kalan kısmının devam ettirilebilmesi noktasında ele alıp, o an için yerlerine geçecek nesneler olarak kullanıyoruz.

Yorum ekle

Loading